HERKKYYS ON VAHVUUTTA

Herkkyyttä on yleisesti pitkään pidetty yhteiskunnassamme ja ihmisten keskuudessa heikkoutena. Onko se sitä? Ei tietenkään. Herkkyys on ymmärretty väärin. Surullista, että vielä nykypäivänäkin moni mieltää herkkyyden heikkoudeksi. Herkkyys ei ole heikkoutta, vaan VAHVUUTTA. Se on vahvuutta mitä suuremmassa määrin.

Herkkyys on mielletty naisten ominaisuudeksi, mutta on herkkiä miehiäkin. Herkät miehet joutuvat joko sopeutumaan tilanteeseen ja tasapainottelemaan herkkyytensä ja yhteiskuntamme luoman malliesimerkin kanssa miehestä. Pojat on pitkään kasvatettu niin, ettei saa itkeä eikä näyttää tunteitaan, muutoin osoittaa olevansa heikko. Miehen tulee olla kova, machomies, joka ei turhia tunteile eikä heikkouttaan näytä. Siksikö miesten on ollut niin vaikea näyttää ja kertoa tunteistaan?

Kovassa bisnesmaailmassa pärjätäkseen mies ei voi osoittaa herkkyyttä ja heikoutta. Naisen on pitänyt kovetttaa itsensä, jos hän meinaa edetä urallaan, kiivetä uraportaita ylöspäin hierarkiassa pärjätäkseen miesten luomassa kovassa maailmassa. Näin on ollut ennen.

Tulevaisuudessa tilanne on toinen. Tulevaisuuden ihmiset tulevat ymmärtämään herkkyyden merkityksen. Sen, minkälainen voima herkkyydessä piilee.

Naisina olemme antaneet tai joutuneet antamaan oman voimamme itsemme ulkopuolelle. Muutosten tuulten on lähdettävä meistä naisista. Naisten on aika ottaa oma voimansa takaisin itselle. Onko mitään sen kauniimpaa kuin nainen omassa voimassaan, herkkänä ja vahvana?

Omat rajansa asettava, omassa voimassa oleva nainen on monelle uhka, jopa kanssasisarilleen. Tällaista naista yritetään aina alistaa ja pakottaa takaisin yhteiskuntamme luoman mallikuvaan naisesta, joka on heikko, alistuva ja kiltti.

Kun otat voimasi takaisin itsellesi, uskallat olla oma itsesi, ilmaista rohkeana ja vahvana mielipiteitäsi ja näkemyksisäsi tekemällä niin kuin tahdot, niin ympärilläsi olevat ihmiset saattavat alkaa oireilemaan ja suhtautumaan sinuun nuivasti. Sinusta tulee heidän silmissä kummallinen ja outo. He haluaisivat, että olet kuten aina ennenkin.

He eivät ymmärrä, että sinä vain otit oman voimasi takaisin itsellesi ilmaisemalla sitä, mitä sinä todellisuudessa olet – Jumalallinen. Olet Jumalatar. Ihmisten mielipiteet ovat vain mielipiteitä eikä sinun tule laittaa kovinkaan suurta painoarvoa niille.

 

Mitä herkkyys on?

Herkkyys ei ole vaiva eikä sairaus, vaan ominaisuus. Herkkyyttä ei pitäisi joutua kitkemään itsestään pois, sillä se on hyvin kaunis ominaisuus. Herkät ihmiset ovat koostumukseltaan hienorakenteisempaa materiaalia. He aistivat ympäröivää maailmaa herkemmillä tuntosarvillaan kuin toiset. Tästä syystä monet herkät ihmiset kokevat, että he joutuvat kovettamaan itseään ulkomaailmalta.

Kenenkään ei pitäisi joutua häpeämään herkkyyttään tai ajautua siihen tilanteeseen, että on kovetettava itsensä selviytyäkseen tässä maailmassa. Sinun ei pidä hävetä herkkyyttäsi. Herkkyys on lahjasi. Se tekee sinusta sen ihmisen mitä olet nyt.

Sinun ei pidä kovettaa itseäsi selviytyäksesi kovassa maailmassa. Se ei ole sinun vikasi, jos muut eivät ymmärrä herkkyyttäsi. Se on heidän menetyksensä. He eivät uskalla avata sydäntään ja näyttää herkkyyttään, koska pelkäävät. Uskalla sinä olla oma itsesi ja ilmaista herkkyyttäsi rohkeasti ja avoimesti.

Herkkä on kuin pesusieni, joka imee ympäriltään valtavan määrän informaatiota. Pienikin nyanssi jossakin asiassa ei jää herkältä huomaamatta. Herkkä lukee ihmistä ja ympäröivää maailmaa kuin avointa kirjaa. Mikään ei jää huomaamatta.

Herkän on hyvä olla lempeä ja armollinen ennen kaikkea itselle. Muiden reaktiot ovat heidän vastuullaan eikä sinun tarvitse tulkita niitä sen kummemmin. Jätä ne omaan arvoonsa. Usein ne kertovat vain sen, että kyseisellä ihmisellä on paha olla, eikä hän osaa purkaaa tuntojaan muulla tavoin. Ihmiset kantavat itse vastuunsa siitä miten reagoivat. Keskity sinä vain säilyttämään sisäinen rauhantilasi päästämällä irti muiden odotuksista, toiveista, sanomisista ja tunteista.

 

Herkkä työpaikalla

Herkät ovat työpaikkojen ilmapuntareita. He ovat niitä, jotka tietävät, mikä työpaikan ilmapiirinlaita todellisuudessa on, mitkä ovat ihmisten keskinäiset kemiat ja suhteet. Jos haluaa olla selvillä työpaikan ilmapiiristä, siitä missä mennään, asiaa kannattaa kysyä herkältä. Herkkä tietää.

Valitettavasti työpaikoilla herkkä voi joutua kohtaamaan paljon kitkaa. Häntä saatetaan syrjiä tai jopa kiusata sen takia, että sattuu olemaan hiljaisempaa ja eristäytyvämpää sorttia. Monilla työpaikoilla herkkä joutuu sopeutumaan siihen mihin muutkin.

Työpaikoilla herkät tulisi huomioida paremmin, jotta he jaksaisivat tehdä työnsä ja antaa parhaansa. Harva jaksaa tehdä työtä 8 tuntia samalla kapasiteetilla, ei edes normi-ihminen. Entä sitten herkkä? Vielä vähemmän.

Liian hälyisä, hektinen ja kaoottinen työympäristö ei ole herkän kannalta ihanteellinen. Jos suinkin vain mahdollista, herkän kannattaa rakentaa ympäristönsä, työpisteensä ja ajankäyttönsä niin, että se tukee, tasapainottaa ja rauhoittaa liiallista kuormitusta ja väsymistä.

Suuri tietotulva pommittaa herkän auraa ja energiajärjestelmää. Tästä syystä herkkä väsyy helpommin ja nopeammin kuin muut. Herkkä järjestelmä vaatii lepoa ja pitkän palautumisen, jotta herkkä saa taas sisäisen kompassinsa balanssiin.

Etätyöstä hyötyvät etenkin erityisherkät introvertit. Etätyö auttaa ja helpottaa herkän jaksamista. Etätyön tekeminen tulisi mahdollistaa jokaiselle sitä tarvitsevalle. Tässä meillä Suomessa on vielä tehtävää, vaikka joissakin fiksuissa työpaikoissa tämä onkin huomioitu.

Enemmän tehtävää on ihmisten ennakkoluuloissa ja -asenteissa. Edelleen on työpaikkoja, joissa vallitsee puutteellinen tietämys erityisherkkyydestä ja introverttiudesta. Esimies- ja johtamistaidoissa on selkeästi parannettavaa.

 

Jaksamisen rajat

Ellei herkkä tunnista, missä omat jaksamisen rajat menevät, herkkä ajaa itsensä loppuun palaneeseen tilaan hyvinkin nopeasti. Jatkuva kuormitus, väsymys ja stressi kasvavat ellei tunnista hälytysmerkkejä ajoissa.

Äärimmäisen tärkeää onkin, että herkkä oppii tunnistamaan merkit ajoissa ennen kuin on liian myöhäistä. Nykypäivän kiireinen, hektinen ja tehosuorittamisen ilmapiiri eivät tee tästä suinkaan helppoa.

Yhteiskunnalle tulee kalliiksi leikkiä ihmisen jaksamisella ja terveydellä. Ihminen ei ole robotti. Jokaisella on oma kipupisteensä jaksamisen rajalle. Kun tuo jaksamisen raja ylittyy usein ja toistuvasti, ollaan jo siinä pisteessä, että elämä järjestää stopin ellei ihminen sitä itse osaa ajoissa tehdä. On pakko hiljentää.

Yhteiskunnassamme kaikkea pitää suorittaa. Työtä, harrastuksia, kotiaskareita… Jatkuvaa kiirettä ja stressiä, suoritusta suorituksen perään. Suorittamisen hintana voi olla terveyden ja työkyvyn menettäminen. Kallista lystiä. Kaikki tämä tietenkin vältettävissä, jos vain haluamme.

 

Normi herkät ja erityisherkät

Normi herkäksi sanoisin ihmistä, joka on kyllä herkkä jossain määrin. Hän osoittaa ja on kykenevä myötätuntoon, empatiaan ja on armollinen. Kun ihmisen sydän on auki, hän ymmärtää myös herkkyyttä. Hän hyväksyy ihmiset sellaisina kuin he ovat, ilman tuomitsemista, ilman luokittelua ja lokerointia.

Superherkkä pärjää normi herkän seurassa. Kotonaan super herkät ovat kuitenkin kaltaistensa seurassa. Olo on turvallinen ja kotoisa. Silloin ollaan ns. samalla aaltopituudella. Saa olla just sitä mitä on.

Ne, jotka eivät pidä itseään herkkänä, ovat ” valurautaihmisiä. ” Valurautaihminen ei tunne mitään. Hän on kylmä ja kova. Hän on kovettanut itsensä piilottamalla sisimpänsä kovan ulkokuoren alle. Valurautaihmisen sydämestä saa rakkautta hakea – sitä ei ole tai sitä on hyvin vähän.

Ihminen piilottaa tunteensa ja herkkyytensä esittämällä kovempaa ja urheampaa kuin mitä todellisuudessa on. Liian moni ihminen yhteiskunnassamme kantaa naamioita ja maskeja yllään, joiden taakse on turvallista piillottaa niin tunteensa kuin herkkyytensä. Näiden naamioiden taakse piiloutuminen ja kätkeytyminen omalta itseltä on todella kuluttavaa hommaa, eikä ihminen itse aina edes tiedosta sitä.

Voit jatkaa roolileikkejäsi ja naamioidesi ylläpitämistä niin kauan kuin jaksat, mutta sinä olet se joka siinä kärsii. Ihminen, joka tukahduttaa ja kieltää tunteensa, on kykenemätön ilmaisemaan ja näyttämään tunteitaan, herkkää puoltaan, on kaikkea muuta kuin oma itsensä. On tavattoman raskasta ja kuluttavaa pitää kovaa, kylmäkiskoisen ja tunteettoman ihmisen kulisseja pystössä.

Piiloutua voit itseltäsi, mutta et muilta, et varsinkaan herkiltä ihmisiltä, jotka syväluotaavat sinut läpikotaisin. Voit toki jatkaa esittämistä ja kulissien ylläpitämistä kunhan muistat, että herkät ihmiset huomaavat esityksesi ja sen ettet ole aito.

Valurautaihmiseltä puuttuu kyky tuntea ja osoittaa myötätuntoa. Myötätunto, empatia on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista ja lahjoista, johon meidän jokaisen koko ihmiskuntana tulisi pyrkiä.

Olisiko meillä tässä maailmassa sotia, nälänhätää, ilmastomuutosta saati muitakaan ongelmia, jos eritysherkät introvetti-ihmiset pyörittäisivät maailmaa? Ei, vaan silloin eläisimme rakkauden planeetalla, jossa kaikilla on hyvä olla. Jokaista elämää ja elämänmuotoa kunnioitetaan ja rakastetaan syvästi.

 

Herkät tähteläiset

Super herkkiä löytyy eritoten tähteläisistä, tähti-ihmisistä, joiden alkuperä on kaukana tähdissä. Ensimmäisenä tulee mieleen plejadilaiset. Plejadilaiset ovat herkkiä ja empaattisia. Mielestäni heidät tunnistaa myös kauneudentajusta. Kauneudentaju, joka ylittää kaikki maallisuuden rajat. Kauneudentajuun tarvitaan herkkyyttä.

 

Mihin herkkyyttä tarvitaan?

Edellä jo mainitsin kauneudentajun. Kyky ymmärtää ja nähdä kauneutta kaikkialla. Rumuudenkin keskeltä voi löytää kauneutta. Kauneudentaju kumpuaa herkkyydestä, sydämen kauneudesta.

Luovana ja taiteellisena ihmisenä olen sitä mieltä, että herkkyyttä tarvitaan myös luovuudessa. Ellei herkkyyttä ole, voiko olla luova? Ajattelen asian olevan niin, että jokainen ihminen on pohjimmiltaan luova. Se millä tavalla luovuus elämässäsi näyttää, sen tiedät sinä.

 

Herkkyys kulkee käsikädessä luovuuden kanssa. Jotta luovuuden voi nostaa korkeammalle tasolle, siihen tarvitaan intuitiivisuutta, joka sekin asuu herkkyydessä. Kun luovuutesi on intuitiivista, olet luova kanava. Olet kanava luovuudelle. Luovuus virtaa kanavaasi pitkin siihen mitä luot. Kun tähän vielä lisätään rakkaus, niin olet Taivaallisen Valon välittäjä täällä Maassa.

Herkkyyttä tarvitaan myös silloin, kun ollaan yhteyksissä Valon maailmoihin, kykyä aistia enkeleiden ja muiden Taivaallisten auttajien läsnäoloa ja heidän viestejään.

Herkkyys on hyvin tärkeä ja kaunis ominaisuus ihmisessä. Kanna herkkyyttäsi rohkeasti.

 

–   Sinä olet Luova Valo   –

Rakkaudella Rita

 

Love and share

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *