RIKO MIELLYTTÄMISEN MUURI

Mielistelyä näkee kaikkialla. Yks jos toinen on jossain vaiheessa elämäänsä langennut mielistelyn ansaan.

Kuulutko sinä niihin ihmisiin, joka mielistelee muita? Voitko rehellisesti myöntää asian itsellesi? Tunnistatko itsessäsi tätä haitallista toimintamallia?

Tiedäthän, että ihminen voi olla ystävällinen ja kohtelias toiselle ilman mielistelyä. Raja sinänsä on ohut, jonka oppii kyllä huomaamaan milloin on menty nuoleskelun puolelle.

 

Miksi ihminen mielistelee muita? Mitä ihminen luulee saavuttavansa nuolemalla toisen peffaa?

Maailmassa riittää ihmisiä, jotka ovat mielistelyn kautta saavuttaneet  työpaikan tai edenneet työurallaan. Kuinka usein koulumaailmassa mielistelyllä on saavutettu parempia arvosanoja? Kuinka usein ajatus; ” Tuo nyt on miellyttävämpi ihminen kuin tuo toinen. Annetaan sille parempi arvosana. Se nyt on paremmasta perheestäkin kuin tuo köyhän lapsi. ” Rehellistä ja oikeudenmukaista toimintaahan tällainen ei suinkaan ole.

Jos olet mielistelemällä saavuttanut jotain, vaikkapa sen työpaikan, voi se hetken aikaa tuntua sinusta hyvältä, ja näyttää siltä kuin olisit saavuttanut jotain. Pidemmän päälle asia ei kuitenkaan näin ole. Et oikeasti saavuttanut mitään, vaan menetit. Menetit arvosi ja rehellisyytesi. Menetit luottamuksesi ja uskosi todelliseen itseesi. Lankesit egosi harhautuksesta mielistelyn ansaan.

Ihminen helposti luulee ja olettaa, että miellyttämällä toista hän voi saavuttaa itselleen jotain tärkeää ja tavoittelemisen arvoista. Tai, että ihminen kokee olevansa arvostettu ja rakastettu miellyttämällä muita. Ei. Se on sinun egosi, joka haluaa miellyttää. Egosi saa sinut joka kerta ansaan kuiskuttelemalla sinulle, että nyt voit mielistelemällä saavuttaa sen ja sen asian.

Rakas, sinun ei pidä koskaan miellyttää ketään. Mielistely ei tuo sinulle todellista onnea ja menestystä. Mielistelemällä teet itsestäsi halvan makkaran myymällä itsesi toisella pilkkahintaan. Hän, joka odottaa sinun mielistelevän, ei ole koskaan sinua  arvostanutkaan. Hän vain käyttää sinua hyväksi.

 

Oikeasti, mietipä hetki. Kuinka monesti olet tehnyt asioita ja palveluksia miellyttääksesi toista? Suostut mielistelemään, kun et halua tuottaa toiselle pahaa mieltä tai et halua olla paska ystävä, jos kieltäydyt?

Et ehkä oikeasti olisi halunnut tehdä sitä mitä sinulta pyydettiin. Sinulta puuttui rohkeutta sanoa ei. Sivuutit sisäisen tuntemuksesi, sisäisen ohjauksesi, joka on aina oikeassa. Sinä et ole vastuussa toisten ihmisten reaktioista. Toiseksi. Sinä saat sanoa EI. Sillä on väliä, miten aikasi kulutat. Sinun aikasi on arvokasta. On tärkeää ymmärtää miten aikasi käytät.

Mielistely ei kannata, koska mielistelemällä alennat itsesi. Alennat itsesi ja arvosi. Lakkaa lyömästä itseäsi laimin, koska ansaitset paljon parempaa. Sinä olet paljon arvokkaampi kuin osaat edes kuvitella. Sinä olet arvokas, tärkeä ja rakastettu juuri sellaisena kuin olet, omana itsenäsi. Tunnet ja tiedät arvosi, ja sen kuka todella olet. Sinun ei pidä koskaan alentaa itseäsi muiden tasolle. Sinun on ymmärrettävä, ettet voi koskaan miellyttää jokaista ihmistä. Se ei ole sinun tehtäväsi.

Heitä hyvästit kynnysmattopäiville. Ole rohkea, pidä arvoistasi ja oikeuksistasi kiinni olemalla se ihana, aito, oma itsesi, joka sinä todella olet. Uskalla rikkoa miellyttämisen muuri, ja tutustua todelliseen omaan itseesi, siihen vahvaan, rohkeaan ja upeaan osaan sinua.

 

–   Sinä olet Luova Valo   –

Rakkaudella Rita

Sinua saattaisi kiinnostaa tämä:

Pienten paikkakuntien vitsaus

Love and share

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *