PIENTEN PAIKKAKUNTIEN VITSAUS

Kun katsoo ja tarkkailee maailmaa ja sen kummallisuuksia, ei voi muuta kuin huvittuneena kummastella sitäkin, mitä kaikkea ihmiset ovat valmiita tekemään omaneduntavoittelun vuoksi. ” Oma napa, lähin napa ” -ajattelu, saa ihmiset toimimaan tavalla, jossa ei keinoja kaihdeta.

Olen lapsesta saakka nähnyt ihmisten ja eri yhteiskuntarakenteiden ongelmat ja mätäpaiseet, kuin myös sen miten häikäileväinen ihminen voi olla tavoitellesaan omaa etuaan. Nämä ongelmat ja paiseet eivät suinkaan ole kaikonneet minnekään. Ne ovat edelleen nähtäväillä. Kaikkien nähtävillä. Sinun on ihmisenä uskallettava poistaa laput silmiltäsi, jotta voit nähdä ja katsoa totuutta silmiin. 

Tällaisenaan maailmanmeno ei voi enää jatkua. Epäkohtiin tulee puuttua. Asiat, jotka eivät enää toimi, tulee korvata kaikkien kannalta paremmilla vaihtoehdoilla. Ratkaisuilla jotka pohjautuvat rakkauteen, totuuteen, rehellisyyteen, luottamukseen, näin alkajaisiksi.

Valo nostaa aina pintaan pimeyden itsessämme, yhteiskunnan eri rakenteissa ja kaikessa missä totuuden on tultava julki. Kaikki mikä ei ole lähtöisin Valosta ja Rakkaudesta paljastuu, ja poistuu ennen pitkää.

Tässä ajasssa yhä korkeampia energia- ja valotaajuuksia rynnistää planeetallemme. Kukaan ei voi välttyä näiltä lähetyksiltä ja taajuuksilta. Maailma muuttuu ja ihmisen on muututtuva siinä mukana. Mielellään niin, että ihminen itse tekee päätöksen ja halun muuttua oma-alotteisesti.

Siksi tässä nyt kirjoittelen sinulle yhdestä epäkohdasta, joka tulee korjata. Sinun tulee ymmärtää, että uudessa maailmassa tämän kaltaisille asioille ei ole enää sijaa. Niitä ei kertakaikkiaan enää sallita.

 

Kirjoitin aiemmin tekstin, jossa kerroin miellyttämisestä. Mielistely ja suhteilla hankitut työpaikat nimittäin liittyvät toisiinsa. Oksettava aihe taas kerran, mutta sisimpäni tietää, että minun on tästä kirjoitettava.

Miksikö? Siksi, että haluan ravistella sinut hereille. Sinun on herättävä illuusion unesta. Ihmiskuntana emme voi enää sallia asioita, jotka eivät palvele meidän kaikkien korkeinta parasta. Ja, siksi, että suhteilla hankittu työpaikka ei ole hyväksyttävää, rehellistä eikä oikeudenmukaista toimintaa. Tehtävään on aina tarjolla pätevämpiäkin ja ammattitaitoisempiakin henkilöitä, mutta ei, joku kakkiainen päättä käyttää ” hyvä veli verkostoa, ” ja hankkii suhteilla pestiin työntekijän.

Suhteilla hankitut työpaikat ovat varsinkin pienten paikkakuntien vitsaus. Näitä työpaikkoja ei koskaan laiteta yleiseen, avoimeen hakuun. Ne eivät päädy työkkärin listoille, vaan työnantaja etsii sukulais- ja tuttavapiiristään sopivaksi katsomansa ihmisen. Usein tuo ihminen on sellainen, joka sattuu miellyttämään ja olemaan työnanatajasta mieluisa.

Henkilön osaamisella, taidoilla, koulutuksella, pätevyydellä ja ammattitaidolla ei ole mitään väliä, tärkeintä on, että tehtävään saadaan palkattua henkilö, joka on työnantajasta mieluisa. Ts. virkaan etsitään kynnysmattoa, jolta puuttuu oma tahto, voima ja totuus, joka kiltisti tottelee eikä vastaan väitä.

Ihmiset, jotka eivät suostu kynnysmatoiksi, ovat totuudellisia, rehellisiä ja suoria. Suhteilla hankittavaan työpaikkaan he eivät ole potentiaalisesti sopivia ehdokkaita. Miksi ei? Koska he näkevät totuuden. He eivät suostu ohjailtaviksi ja käskytettäviksi. He tietävät arvonsa. Heidän sydämiään ei voi ostaa eikä lahjoa. He eivät anna egon ja rahan sokaista.

 

Kysynkin sinulta nyt, oletko sinä saanut työpaikan suhteilla? Oletko kovastikin ylpeä saavutuksistasi? Eikö omatuntosi soimannut, kun ajoit vain omaa etuasi?

 

Minkälaisessa valokeilassa näyttäydyt?

Oletko koskaan pysähtynyt ajattelemaan, mitä se kertoo sinusta, sinun arvoistasi ja moraalistasi, että otat vastaan suhteilla hankitun työpaikan? Onko mielessäsi kertaakaan käynyt, minkälaisessa valossa näyttäydyt, minkälaisen kuvan ja esimerkin annat muille?

Se on kuule peiliin katsomisen paikka. Lakkaa alentamasa itseäsi. Lopeta mielistely. Lopeta se nyt heti. Totuus on, että kukaan meistä ei ole tullut tähän maailmaan mielistelemään ketään eikä mitään. Niin alas et saa vaipua, että hankit mielistelemällä itsellesi työpaikan.

Tekemällä niin, alennat itsesi ja arvosi, annat oman voimasi itsesi ulkopuolelle, suostut kynnysmatoksi ja sätkynukeksi, jota on helppo ohjailla ja hallita. Näin epätoivoinen et saa olla. Sisimäsi tietää aina totuuden. Voit toki yrittää huijata itseäsi, mutta sydämesi tietää. Sydämesi tietää, ettet saanut paikkaa rehellisesti ja ansaitusti, vaan suhteiden avulla. Lakkaa ylpeilemästä teollasi, sillä oikeasti teit itsellesi hallaa.

Jos olet työnantajan ominaisuudessa palkannut tehtävään suhteella hankitun työntekijän, niin tiedätkö, mitä se kertoo sinusta? Ymmärrätkö todella, että käytät virka-asemaasi väärin? Minkälaisen kuvan ja maineen annat työnantajana?

Viestität ulkopuolellesi, ettet välitä rehellisyydestä ja luotettavuudesta eivätkä ihmisten tasavertainen ja oikeudenmukainen kohtelu kuulu arvoihisi ja moraaliisi. Haluatko tosiaan työnantajan näyttäytyä valokeilassa, joka suosii sukulais- ja tuttavasuhteita jakaessasi työpaikkoja?

 

Muutos lähtee sinusta

Muutos lähtee aina ihmisestä itsestään. Sinusta. Sinä olet esimerkki muille. Sinä päätät ja kannut vastuusi siitä, minkälaisin keinoin  hankit työpaikkasi ja valitset työntekijäsi. Teetkö sen rehellisesti ja oikeudenmukaisesti kaikkien korkeimmaksi parhaaksi vai turvaudutko vilppiin ja epärehellisyyteen egosi viedessä sinua 6 – 0. Valinta on sinun. Sinä yksin kannat vastuusi ja seuraukset.

Maailma muuttuu, kun sinä uskallat muuttua. Muutos lähtee sinusta. Sinun avullasi, sinun esimerkilläsi on merkitystä. Älä anna rahan, egon ja valheiden tulla arvojesi tielle. Älä tingi tuumaakaan arvoistasi. Sinulla on oikeus ja vapaus saada työskennellä arvojesi mukaisessa työpaikassa. Ellei työpaikka, firma, organisaatio ole arvojesi mukainen, miksi antaisit hyväksyntäsi olemalla sellaisessa paikassa töissä? Minulle tämä on täysin selvää. Sitä sen tulisi olla myös sinulle.

 

Uskalla toimia rakkaudesta, totuudesta ja rehellisyydestä käsin. Silloin teet hyviä ja rakentavia valintoja ja päätöksiä, jotka ovat kaikkien korkeimmaksi parhaaksi. Maailma tarvitsee enemmän rohkeita totuuden äänitorvia, edellä kulkijoita, jotka uskaltavat poiketa valtavirrasta. Heitä, jotka omalla esimerkillään näyttävät, että toisinkin voi elää ja olla.

 

–   Sinä olet Luova Valo   –

Rakkaudella Rita

Sinua saattaisi kiinnostaa tämä:

Riko miellyttämisen muuri

Love and share

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *