PIDÄTKÖ KYNTTILÄÄSI VAKAN ALLA?

Niin. Miten on? Pidätkö kynttilääsi vakan alla? Uskallatko olla se joka sinä todella olet? Myös taitojesi ja lahjojesi osalta? Uskallatko näyttää lahjasi ja taitosi vai piilotteletko niitä?

Jokainen, joka on tähän maailmaan tullut, on tuonut mukanaan lahjansa. Ne taidot, kyvyt ja osaamiset, joilla hän voi ilmaista niin itseään kuin auttaa ja palvella maailmaa. Aivan jokaisella on oma tehtävänsä täällä. Koskaan, et koskaan saa aliarvioida, vähätellä ja mitätöidä itseäsi etkä ketään toista.


Kuinka helposti ihminen itse järkeistää ja ajattelee, ettei se ja se, voi olla lahjani ja tehtäväni, mitä olen tullut tähän maailmaan toteuttamaan. Jos itse ei sorru itsensä aliarvioimiseen ja mollaamiseen, niin sen tekee sitten joku muu. Toinen tulee ja on vähätellyt ja mitätöinyt sitä mitä olet tehnyt;  ” Kuluttaa nyt aikaansa tuollaiseen. Eikö tärkeämpääkin tekemistä olisi? Kuivitteletko, että voit elättää itsesi tekemällä tuota? ”  Niin helposti ihmisinä voimme painaa toista alas ja sammuttaa hänen sisäisen innostuksena.  

Jatkuva alas painaminen, mollaaminen ja vähättely taitojen ja lahjakkuuksien suhteen, voi saada aikaan suurta vahinkoa romuttamalla itsetuntoa ja itsensä arvostamisista. Käy niin, että ihminen pelkää näyttää oman itsensä. Pelkää näyttää kuka hän todella on. Pelkkää näyttää lahjansa, kykynsä ja taitonsa. Ihminen oppii kätkemään lahjansa. Piilottaa ne jopa itseltään. Ihminen alkaa pitämään ns. kynttilää vakan alla.

Tämä on surullista, sillä jokaisella ihmisellä on paljon annettavaa maailmalle. Meissä olevaa lahjakkuutta ja potentiaali ei saisi heittään hukkaan. Hukkaan heitetyt lahjat, taidot ja osaamiset ovat pois meiltä kaikilta. Ihmiskuntana ja yhteiskuntana emme loista kirkasta ja kaunista Valoa yhdessä, jos yksilöinä emme saa toteuttaa sielumme tehtävää täydessä sydämen linjauksessa ja luomispalossa.

Jos aina joku ulkopuolinen taho määrittelee sen mitä ihmisenä olemme, sanelee sen mitä saamme tehdä ja mikä on hyväksyttävää tekemistä, emme ole ihmiskuntana ja yhteiskuntana onnistuneet. Jokainen on arvokas. Jokaisen työpanosta tarvitaan. Jokaisella on oma ainutlaatuinen tehtävänsä.        

Meistä kaikista ei ole tarkoitus tulla siivoojia, kokkeja, lääkäreitä, palomiehiä … Sinun tehtäväsi ja lahjasi on olla sitä mitä olet. Se ei ehkä ole sitä mitä yhteiskunta ja muut ihmiset ympärilläsi olettavat ja odottavat sinun olevan ja tekevän. Miksi matkisit muita tekemällä jotain sellaista mitä sinä et ole? Miksi tekisit mitään, mikä ei ole linjassa sydämesi kanssa? Teetkö vain, kun niin kuuluu yhteiskunnassamme tehdä? Sopeudut ja yrität olla normaali ahtautumalla ennalta suunniteltuun muottiin, muottiin joka ei kuulu sinulle.

Sinullakin on taitoja ja lahjoja, joita maailma odottaa sinun tekevän. Tutki sydäntäsi. Katso ja tunnustele sydämelläsi. Mikä tuottaa sinulle iloa ja innostuksen kipinää? Mikä saa sydämesi hypähtelemään? Mitä teet joka tapauksessa, vaikka et saisi siitä rahaa?

Usein ihminen tuppaa jo luontaisesti tekemään sitä, mitkä hänen lahjansa ovat. Taitosi ja lahjasi ovat osa sinua, niin sisäänrakennettu ominaisuus, piirre sinussa, ettet itse sitä välttämättä hoksaa lahjaksi. Aina ei ole niin helppoa tunnistaa lahjaansa, vaikka se olisi ihan nenän edessä.

 

Toisinaan lahjaansa, tehtäväänsä voi joutua kaivelemaan syvemmältä. Kysymään itseltään; ” Mitä olen tähän elämääni tullut tekemään? Mikä minun elämäntehtäväni on? ” Lahjasi, tehtäväsi ympärille on saattanut kasautua asioita, esteitä, pelkoja, jotka estävät sinua tunnistamasta lahjaasi. Siellä se kuitenkin on, kaiken roskan alle hautautuneena, unohdettuna, kaiken suorittamisen ja maallisen hömpän alle peiteltynä. Silloin lahjasi, tehtäväsi, eivät ehkä alkuun näyttäydy suoraan.

Seuraamalla innostuksen kipinää ja täpinöissään olemisen tunnetta, kuljettaa se sinua askel askeleelta kohti sitä, mitä olet tullut tänne tekemään. Tehtäväsi, lahjasi avulla kosketat ja auttaa monia ihmisiä. Sinulla on tehtävä, paikka mikä on sinulle tarkoitettu. Kukaan toinen ei voi paikkaasi täyttää. Se on yksinomaan sinulle räätälöity.

Lakkaa elämästä muiden toiveiden ja odotusten mukaisesti. Elämäsi kuuluu vain sinulle. Tee elämästäsi itsesi näköinen toteuttamalla niitä sydämesi toiveita, joita rakastat tehdä. Oikeaa tekemistä onkin se, mikä on linjassa sydämesi kanssa. Se voi olla ihan mitä tahansa. Sinun ei pidä kuunnella muiden mielipiteitä siitä, mikä on oikeanlaista tekemistä. Kuuntele vain sydäntäsi. Sydän kertoo sen, mitä rakastat tehdä. Se, mikä tuottaa sinulle aitoa iloa, tyytyväisyyttä, rauhaa ja onnellisuutta on sinun juttusi. Tekemällä sitä mitä rakastat, levität omaa ainutlaatuista Valoasi.

Älä siis enää pidä kynttilääsi vakan alla, vaan tuo lahjasi ja taitosi kaikkien nähtäville. Tuo erityisosaamisesi ja lahjakkuutesi rohkeasti esille. Se voi vaatia sinulta astumista epämukavuusalueelle. Ole silti rohkea, avaa itsesi ja sydämesi koko maailmalle. Anna ihmisten nähdä kuinka ihastuttava sinä olet. Sinä olet mittaamattoman arvokas palikka suuren suuressa kokonaisuudessa. Voit vain onnistua, kun tee sitä mitä rakastat.

–     Sinä olet Luova Valo      –

Rakkaudella Rita

 

Love and share

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *