OSAATKO KEHUA JA KANNUSTAA TOISTA?

Jokainen ihminen ansaitsee tulla kuulluksi, nähdyksi, hyväksytyksi ja rakastetuksi juuri sellaisena kuin on. Minusta nämä ovat ihmisen perusoikeuksia, että hänet nähdään, hänet kuullaan, hänet hyväksytään ja häntä rakastetaan aidosti, puhtaasta sydämestä. Listaan voisi lisätä myös toisten kannustamisen ja rohkaisemisen. Jokainen varmasti allekirjoittaa sen, miten suuri vaikutus pienellä kannustamisella ja rohkaisulla voi olla. Se voi jopa pelastaa toisen ihmisen päivän. Sinullakin on varmasti ollut kokemus ja tuntemus siitä miten energia on kohonnut, kun olet saanut kannustamista tai sinua on rohkaistu jossakin asiassa. Oletko huomannut sen energian kohotuksen, sen miten toivo ja luottamus alkaa pilkahtamaan. Saat energia boostin jatkaa eteenpäin.

 

Olen pannut merkille miten suomalaisille toisen kannustaminen, kehuminen ja rohkaiseminen tuntuu olevan erityisen vaikeaa ja hankalaa. Miksi? Onko se sinulta jotenkin pois, jos kannustat, kehut ja rohkaiset toista sopivan tilaisuuden tullen? Kyteekö sisälläsi kateuden kipinä? Herääkö päässäsi saman tien joku tämän tyyppinen ajatus; ” Jos nyt kannustan ja kehun toista, onnistuukohan tuo toinen elämässään, työssään, harrastuksessaan nyt paremmin kuin minä. Entä jos se vaikka alkaa menestymään? ”

Se, että kannustaa ja rohkaisee toista ei ole koskaan sinulta pois. Asia on avain päinvastoin. Sinä itse saat takaisin sen mitä jaat. Pienellä kehulla ja antamalla positiivista ja rohkaisevaa kannustamista toiselle, voit todella pelastaa toisen ihmisen päivän. Teollasi saattaa olla hyvin suuri ja kauaskantoinen vaikutus. Kannustamisella ja rohkaisemisella en tarkoita egon pönkittämistä. Ihmisinä olemme erilaisia ja tarpeemme ovat erilaiset. Siinä missä toinen tarvitsee enemmän kannustamista, toinen pärjää vähemmällä. Tähän vaikuttaa paljon elämänkokemukset joita olemme elämämme eri ikäkausina kohdanneet. Opi lukemaan ihmistä ja hänen tarpeitaan.


 

Minulle toisen kannustaminen, tsemppaaminen on luontaista. Varsikin, jos näen, että toinen on hieman epävarma taidoistaan, niin mielelläni kannustan ja tsemppaan jatkamaan. Vahvistan hänen uskoaan ja luottamustaan omaan itseensä ja taitoihinsa.

Olen matkan varrella huomannut, miten jotkut ihmiset onnistuvat tämänkin taidon, ominaisuuden kääntämään haitalliseksi. Paljon tätä pohtineena tulen johtopäätökseen, että taustalla on aina pelko jostakin. Ihminen pelkää kehua, kannustaa ja rohkaista toista. Pelätään ja luullaan, että jos teen näin, jään itse ilman. Toiset pelkäävät ottaa kehuja vastaan. Pelätään ja luullaan, ettei olla niiden arvoisia.

Omasta kokemuksestani voinen sanoa, etten muista milloin olisin saanut joltain ihmiseltä kannustamista, rohkaisua tai kehuja. En edes odota sitä. Tiedän minkälainen susi ihminen voi toiselle olla. Siksi minua ei yllätä enää mikään täällä ihmisten maailmassa. Olen tottunut tarpeen tullen tsemppaaman ja psyykkaamaan itse itseäni ja kääntymään enkeleiden puoleen. He hyväksyvät minut täysin sellaisena kuin olen, virheineen, vikoineen päivineen. Olen täysin hyväksytty, arvostettu ja rakastettu. Enkeleihin voi aina luottaa, he eivät koskaan petä. He saavat aina minut vakuuttumaan omasta Valostani ja Rakkaudestani. Sydän tunnistaa aina rakkauden.

Enkelit ovat siis vallan mainiota tsemppareita. Jos kukaan muu ei sinua kannusta, kehu ja rohkaise, niin enkelit sen tekevät. He löytävät aina oikeat sanat.  Jos sattuu ja koskee, elämä on murjonut, sinua ei nähdä eikä kuulla, niin nämä kaverit näkevät ja kuulevat sinut aina. Tiedä, ettet koskaan voi olla näkymätön, sillä enkelit näkevät valosi.

 

Ollaan rohkeita. Kehutaan, kannustetaan ja rohkaistaan toisiamme. Positiivisella kannustamisella ja rohkaisemisella rakennamme parempaa maailmaa. Tekemällä näin saamme paljon enemmän hyvää aikaiseksi kuin heiluttamalla keppiä.

 

–     Sinä Olet Luova Valo     –

Rakkaudella Rita

 

 

 

 

 

Love and share

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *