KYLVÄTKÖ KATEUDEN SIEMENIÄ?

Elämme kateuden, kiusaamisen ja suorittamisen yhteiskunnassa. Kyllä. Luit aivan oikein. Nämä asiat kukoistavat yhteiskuntamme eri sektoreilla. Asiat on monesti painettu villaisella, mutta ne nousevat aina pinnalle. Ja, niinhän se on. Valo nostaa pintaan kaiken pimeyden, kaiken negatiivisuuden, kaiken epärehellisyyden ja vilungin. Se on Valon tehtävä. Kaikki se, mikä ei enää palvele eikä ole lähtöisin Rakkaudesta, tulee esiin. Aika muuttuu. Ihmisen on muututtava siinä mukana. Kaikki se, mikä ennen palveli, ei palvele enää. Valo nostaa pintaan ne asiat, joiden on aika väistyä. Ihmiskuntana olemme matkalla korkeampaan ulottuvuuteen. Sinun on aika avata silmäsi, ja herätä ruususen unesta.

 

Palataan nyt kateuteen, josta aion tänään kirjoittaa. Suomalaisten yksi yleisimmistä perisynneistä on juurikin tuo mainitsemani kateus. Niin moni siitä kärsii, jotkut jopa tietämättään. Mitä se kateus on? Ensinnäkin se on tunne. Se on energiaa, joka on aistittavissa. Hyvin negatiivista energia. Herkemmät ihmiset tuntevat sen kehossaan. He tietävät heti, jos joku on kateellinen. Annan nyt esimerkin.

Vuosia sitten harrastin hyvin intohimoisesti tanssia. Kaunista, sensuellia itämaista tanssia. Olin mukana kahdessa eri tanssiryhmässä. Alkeis- ja jatkoryhmässä. Alkeisryhmä kävi minulle lämmittelystä, ja tekniikan hiomisesta. Kuitenkin noiden kahden ryhmän välillä oli energeettisesti suuri ero, jonka aistin. Alkeisryhmässä oli salliva ja rakkaudellisempi energia, kun taas jatkoryhmässä hyvin negatiivinen energia. Tuo negatiivinen energia oli lähtöisin ihmisten kateudesta. Ryhmässä oli useita ihmisiä, jotka kohdistivat kateutensa minuun. Kateuden energia on kamalaa aistia ja tuntea omassa kehossaan. Kateuden energia teki minut sairaaksi. Ensin ajattelin, etten anna noille sitä iloa, että jäisin pois. Mutta, terveys ja oma hyvinvointini merkitsivät minulle niin paljon, että tein päätöksen lopettaa harrastuksen. Päätös oli hyvin raskas, sillä rakastin tanssia. Kenenkään ei pidä joutua viettämään aikaa ihmisten seurassa, jotka vievät energiaasi ja saavat sinut sairaaksi. Ei kenenkään.

Ihminen voi olla kateellinen mistä tahansa. Kauneus, lahjakkuus, taito, viisaus, menestyminen … listaa voisi jatkaa loputtomiin. Tiedoksi vain, aina on joku joka on sinua kauniimpi, lahjakkaampi, viisaampi, hoikempi. Näin olleen sinun on turha kadehtia ketään tai mitään. Olet itse luonut elämäsi, ja luot sitä joka hetki. Jos kadehdit, luot vain lisää kateutta elämääsi. Luulet, että kateus antaa sinulle jotain. Ei, ei, ei. Kateus satuttaa vain sinua. Teet itsellesi vahinkoa. Kateus on turhaa. Niin turhaa kuin vain olla voi. On turha kadehtia muita ihmisiä. Tekemällä niin, ilmoitat itsellesi ja muille miten surkeaa ja onnetonta elämäsi on. Olet tyytymätön elämääsi, itseesi, tekemisiisi valintoihisi.

 

Mitä kateus kertoo sinulle sinusta itsestäsi?

Kateus on lähtöisin pelosta. Taustalla on aina pelko. Mitä siis pelkäät? Kateus kertoo myös rakkauden puutteesta.  Kateus kertoo sen, mitä haluaisit itsellesi. Mitä asioita kaipaat elämääsi? Sinulla on kaikki mahdollisuudet saada kaipaamasi asiat itsellesi. Siksi kadehtiminen on niin turhaa. Sinun on turha kadehtia muita, kun voit itse saavuttaa samat asiat elämääsi, jos vain haluat.  On sinusta itsestäsi kiinni, saavutatko nuo asiat vai et. Oletko valmis tekemään kaikkesi, jotta saavutat haluamasi?  Kyllä. Se voi vaatia paljon työtä. Se kuitenkin kannattaa, jos olet sitoutunut ja motivoitunut tehtävään.

Lakkaa kadehtimasta. Tee asialle jotain. Mikä tahansa asia onkaan, josta olet toiselle kateellinen, tiedä, että voit saavuttaa saman. Sinun on tehtävä työ. Jos haluat hoikemman vartalon. Tee mitä se vaatii. Ota itseäsi niskasta kiinni. Muuta ruokavaliotasi, ala liikkumaan, hoida kehoasi, tee tai ota kauneushoitoja itsellesi, meditoi, rakasta itseäsi, mitä vain, että saavutat sen.

Sinun on ymmärrettävä, että ne ihmiset joille olet kateellinen, ovat panostaneet siihen mitä he ovat ja tekevät. He ovat tehneet paljon töitä sen eteen. Se on voinut vaatia heiltä paljon sisäistä työtä ja puhdistumista, ajatusten ja asenteiden uudelleen ohjelmointia, lukemattomia tunteja harrastuksensa, osaamisensa parissa kehittäessään ja hioessaan taitojaan huippuunsa. Se on voinut vaatia heiltä uudelleen kouluttautumista tai lisäkoulutuksen hankkimista.

Kuten esimerkissäni tanssiharrastuksestani. Olin panostanut siihen. Saatoin tanssia 5 – 6 tuntia joka päivä, jopa kahdeksankin. Suunnittelin ja tein itse omat koreografiani. Totta kai olin hyvä, kun tein sitä niin paljon. On eri asia käydä kerran viikossa pari tuntia tanssimassa ja vähän hiomassa tekniikkaa, jos ei vapaa- aikana ole valmis panostamaan. Jos tanssit joka päivä suurella intohimolla ja rakkaudella, tulokset tulevat näkyviksi hyvinkin nopeasti.

Lakkaa siis kadehtimasta toisen onnea, onnistumista, menestymistä, kun et tiedä mitä se on heiltä vaatinut.  Lakkaa kylvämästä kateuden siemeniä.  Kateuden siemenistä kasvaa viljaa, sato, jonka sinä itse tulet keräämään. Kadehtiminen ei kannata, koska kärsijänä olet sinä itse.

 

Mitä kateutesi kertoo minulle?

Kateutesi kertoo minulle laiskuudesta. Siitä ettet viitsi panostaa itseesi, elämääsi ja unelmiisi. Olet lakannut välittämästä itsestäsi. Et rakasta etkä hyväksy itseäsi. Jokin osa sinua kaipaa tulla nähdyksi ja rakastetuksi. Jos kadehdit minua ja tekemisisiäni, se kertoo minulle sen, että olen tehnyt asian hyvin ja onnistunut siinä mitä teen. Silloin tunnen kateuden energiaa ja näen kadehtivia katseita.

Voi sitä kateuden määrää mitä olen nähnyt kaikessa harrastustoiminnassakin. Kaikessa luovassa, käsitöiden tekemisessä, jopa henkisyydessä. Että henkisetkin ihmiset osaavat olla kateellisia. En ymmärrä, miksi. Henkisen ihmisen, jos kenen luulisi ymmärtävän kuinka turhaa kateus on. Kadehditaan sitäkin, jos toinen on henkisessä kehityksessään pitemmällä kuin toinen tai jollakulla on menestyvä valoyritys. Jokainen meistä on juuri siinä kohtaa omassa henkisessä kasvussaan kuin kuuluukin olla. Kasvu tapahtuu Jumalallisessa aikataulussa.

Koko elämäni ajan minua kohtaan ollaan oltu hyvin kateellisia, olinpa tai teinpä mitä tahansa. Ulkonäköäni on kadehdittu, lahjakkuuttani, taitojani, sitä vähäistä mitä omistan. Olen niin paljon nähnyt kateuden kohdistumista itseeni ja tekemisiini, että ihan varmasti teen asioita oikein, kun kelpaa kadehtia. Minulle tämä on merkki onnistumisesta ja hyvin tehdystä työstä. Kiitosta en kaipaa, sillä teot puhuvat puolestaan. Siellä missä on Valoa, on Rakkautta. Valo säteilee laajalle jo sillä, että olet olemassa. Olet täällä.

 

Ymmärrätkö nyt, mitä kadehtimalla teet itsellesi ja toisille? Sinä olet kärsijä. Muuta ajatuksesi, asenteesi, tunteesi ja elämäsi. Sinulla on avaimet. Käytä niitä viisaasti.

Sinä olet Luova Valo.

–    Rakkaudella Rita    –

 

 

Love and share

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *