KUUNTELETKO VAI OLETKO KUUNTELEVINAAN?

On se vaan hupaisaa tarkkailla ihmisiä. Täällä vapaan tahdon planeetalla törmää monenlaisiin kummallisiin ja outoihin toimintoihin, jotka tähteläisistä tuntuvat perin omituisilta. En malttanut olla puuttumatta muutamaan taannoiseen havaintoon, vaan pistin välittömästi kynän sauhuamaan, kun sisäinen ohjaukseni sitä vaati. En halua soimata ketään tekstilläni, vaan saada sinut pysähtymään ja miettimään. Jos kirpaisee, asia on osunut ja uponnut, silloin asia on tehnyt tehtävänsä.

Kuunteletko vai oletko kuuntelevinasi? Kun juttelet toisen ihmisen kanssa, kuunteletko oikeasti todella mitä sanottavaa toisella on? Oletko oikeasti läsnä tilanteessa?

Välillä törmää ihmisiin, jotka aloittavat keskustelun kanssani. Pian huomaa, että he eivät oikeasti kuuntele mitä sanottavaa minulla on. He eivät oikeasti ole läsnä keskustelussa. He eivät oikeasti kuuntele, vaan ovat kuuntelevinaan. Heidän mielensä laukkaa jo toisaalle, muihin asioihin. Kuriton mieli eksyttää. Minun tekee välittömästi mieli lopettaa tällainen turha keskustelu, koska se ei ole aitoa. Jos harrastat muka kuuntelemista, huijaat itseäsi. Kun ihminen on keskustelussa läsnä ja aidosti kuunteleva, sen kyllä näkee ja huomaa.

 

Sitten ovat ne ihmiset, jotka puhuvat ja puhuvat, lakkaamatta puhuvat, eivätkä anna toiselle puheenvuoroa. Näillä ihmisillä on pakottava tarve olla koko ajan äänessä, ettei siinä toinen saa minkäänlaista suunvuoroa. Kun kuuntelee mitä nämä ihmiset puhuvat, huomaa etteivät he oikeasti sano mitään tärkeää. Joutavaa, turhanpäiväistä sananhelinää kyllä tulee suusta ulos solkenaan. Se, mikä ei ole tärkeää, sen voi jättää sanomatta. Voit miettiä mitä sanot, ennen kuin suusi avaat.  Maailmassa riittää valtavat määrät turhaa puhetta. Tyhjät sanat eivät merkitse mitään. Teot puhuvat enemmän kuin mitkään sanat.  Onko sinussa kylliksi rohkeutta ryhtyä sanoista tekoihin?

Ja, tiedätkö mitä? Joutava puhuminen kuluttaa valtavasti energiaa. Energia menee täysin hukkaan.  Tuo energia on sinulta pois. Energialle, minkä haaskaat puhumiseen, olisi hyödyllisempääkin käyttöä.

En jaksa kuunnella ihmisiä, jotka puhuvat liikaa. Minun tekee mieli sanoa ihmiselle, että oo jo hiljaa. Lopetan keskusteluyritykset lyhyeen, jos aihepiiri tai keskustelu ei ole tarpeeksi fiksua. En osaa small talkia ( onneksi ). Pinnallisuus ei kiinnosta, vaan aidot ja syvälliset, henkiset keskustelut. Tähteläisenä totean, että ääneen puhuminen on työlästä, aikaa vievää ja kuluttaa liikaa energiaa.

Puhuminen ei ole tärkeää, siitä on tehty tässä maailmassa aivan liian yliarvostettua. Hiljaisuus on arvokkaampaa, silloin kuuntelet sisäistä ohjaustasi, sinun omaa viisauttasi, etkä kenenkään muun. Jatkuva puhuminen vie sinut pois sisäisestä ohjauksestasi. Löydät sisäisen viisautesi hiljaisuudesta, kun sallit itsellesi hetken olla yksin hiljaa itsesi kanssa. Kallisarvoisia ovat ne hetket, jolloin vietät aikaa itsesi kanssa kuunnellen hiljaisuutta. Hiljaisuus on avain kaikkeen.

 

Kaiken huippuna ihmiset, jotka yrittävät ohjailla sinua. He pyrkivät kontrolloimaan sinua, saadakseen sinut
muuttamaan mielipidettäsi tai kenties tekemääsi päätöstä itsekkäiden pyrkimystensä vuoksi. He yrittävät saada
sinut taipumaan tahtoonsa. Jotkut ehkä manipuloivat sinua saadakseen haluamansa. He puuttuvat elämääsi,
asioihisi ja tekemisiisi. He luulevat tietävänsä mikä sinulle on parasta. Eivät he tiedä. He odottavat, että mielistelet heitä tekemällä asiat heidän tahtonsa mukaisesti. Kukaan toinen ei tiedä mikä sinulle on parasta. Sinä itse tiedät sen paremmin. Sinä tiedät mitä elämälläsi teet, ja mikä sinulle on hyväksi. Sinä tunnet ja tiedät elämäsi paremmin kuin kukaan muu.

Ulkopuolelta tuleva ohjaus voi olla salakavalaa. Kuinka moni elää elämäänsä yhteiskunnan ja
muilta ihmisiltä saatujen ohjauksien, mielipiteiden ja odotusten mukaisesti? Aivan liian
moni. Elätkö oikeasti omannäköistäsi elämää, tehden työtä joka on Korkeimman Itsesi valitsema? Onko se todellasydämesi valitsema? Kuuntelitko todella sisäistä ohjaustasi vai annoitko perheesi, vanhempiesi, ystäväsi, tuttavasi, opettajasi vaikuttaa koulutusvalintaasi, urahaaveisiisi, harrastuksiisi?

Aluksi voi vaikuttaa siltä, että olet tuon kaiken itse valinnut. Kun tarkastelet asiaa korkeammalta, sydämelläsi,
saatat huomata, ettei se tainnutkaan mennäkään ihan niin. Ehkä sinulla oli unelma jostain muusta, jotenkin vain
ajauduit entistä kauemmaksi, tekemään työtä, jota et ehkä rakasta, työtä, joka ei ollut kutsumuksesi. Tekemään
työtä, josta kyllä saat säännöllisesti rahaa, mutta silti sisälläsi on ontto olo. Sinusta tuli kuin
huomaamatta yhteiskunnan orja. Luovutit oman voimasi itsesi ulkopuolelle. Ajauduit toimintamalliin
johon niin moni haksahtaa.

Rakas, älä anna omaa voimaasi enää muille. Ota se takaisin. Pidä se visusti itselläsi. Uskalla
elää omannäköistäsi elämää, vaikka se aiheuttaisi kummastusta ja juoruilua. Sinulla on tehtävä, unelma,
joka on sinun näköisesi.

Olet syntynyt tänne tuoden mukanasi sen tehtävän, joka on
sinulle tarkoitettu. Kukaan muu ei voi toteuttaa sitä niin kuin sinä teet. Siksi olet niin arvokas ja rakastettu.
Uskalla olla se joka sinä todella olet. Sinulla on kutsumus. Miksi tyytyisit vähempään? Ansaitset paljon parempaa. Kaunista elämäsi tekemällä sitä mitä sydämesi rakastaa.

 

Sinä olet Luova Valo.

–   Rakkaudella Rita   –

 

 

 

Love and share

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *